• Gratis verzending boven 100 €
  • Meer dan 125.000 enthousiaste klanten
  • Deskundig advies
  • Levering 2-3 dagen
  • Meer dan 300 verschillende modellen
Naar de kassa (0)

Nieuws van de golfbalduiker - op zoek naar nieuwe Lakeballs


19 september 2020

Golfballtaucher im Gewässer

Hoe gaat het met uw golfzomer? Terwijl u geniet van uw ronde op de baan en hopelijk uw doelen voor het seizoen bereikt, zijn onze golfbalduikers druk bezig om ergens naar nieuwe Lakeballs te duiken. Vorig jaar hebben we ongeveer 2,5 miljoen golfballen uit het water gehaald. Door de snelle toename van onze Lakeballs klanten zou het dit jaar 5 miljoen ballen moeten zijn...

De zon schijnt, ultiem golfweer. Of eigenlijk ook vakantieweer - nou ja, de vakantie van dit jaar ziet er voor de meesten van ons toch al een beetje anders uit dan anders. Toch brengen de golfbalduikers van Out of Bounds zoals elk jaar hun zomer door; niet op vakantie, maar in het water. Zonder zwembroek en zonnebril, maar in neopreen met zuurstofmasker.

Duiken, waar de professionals golfen

Vroeg in de ochtend vertrekt onze fulltime duiker Henrik naar de Hills Golf Club in Göteborg, Zweden. Een van de beste golfbanen van Scandinavië, waar in 2019 onder andere het Scandinavian Invitation toernooi heeft plaatsgevonden.

De par 71 baan heeft veel te bieden. 18 unieke, uitdagende holes met brede, glooiende fairways en goed geplaatste bunkers nodigen elk jaar uit tot nationale en internationale evenementen en wedstrijden.

De Hills Golf Club in Göteborg ligt direct naast een natuurreservaat en besteedt bijzondere aandacht aan de gevoelige flora en fauna. De club streeft er daarom altijd naar om de waterhindernissen te ontdoen van verloren gegane Lakeballs, om zo optimale leefomstandigheden te bieden voor de rijke biodiversiteit.

De hoge kwaliteit van de baan wordt ook weerspiegeld in de kwaliteit van de golfballen, aangezien het voornamelijk hoogwaardige ballen zijn die worden gespeeld en dus worden teruggevonden. Heeft Henrik ooit een verloren golfbal van de professionals gedoken? Zeker weten! Want Lakeballs duiken is hier alleen toegestaan voor Out of Bounds.

Regelmatig golfbalduiken

Hills Golf Club is een van de meer dan 100 partnerclubs van Out of Bounds, waar Henrik regelmatig gaat duiken.

Regelmatig duiken zorgt voor de beste Lakeballs kwaliteit, want verspeelde ballen hoeven nooit lang in het water te blijven.

Henrik, golfbalduiker

Dit stelt spelers van de goedkope en milieuvriendelijke alternatieven in staat om de beste prestaties op de baan te bereiken met Lakeballs en levert deels golfballen op die nauwelijks te onderscheiden zijn van nieuwe.

Een paar duizend ballen zullen het vandaag zijn. Het seizoen zal nog een tijdje duren en golf is populairder dan ooit in de Corona-tijd, vooral in Scandinavië. Om aan de grote vraag van Out of Bounds te kunnen voldoen, staan de kalenders van de duikers dit jaar op maximale capaciteit. Elke dag op de golfbaan - maar niet op tee times, maar precies op tijd om te duiken!

Na de duik worden de nieuwe Lakeballs meegenomen van de golfbaan, waarna ze grondige reiniging ondergaan en worden gesorteerd in verschillende kwaliteitsklassen en balmodellen.

Duiken als beroep

Henrik is een gepassioneerd duiker en heeft meer dan 10 jaar geleden van zijn hobby zijn beroep gemaakt. Out of Bounds was op dat moment al actief en verkocht zelfgemaakte golfballen via advertenties. 13 jaar na de oprichting van het bedrijf telt Out of Bounds ongeveer 75.000 klanten en meer dan 20 medewerkers!

Out of Bounds golfbalduikers waarderen vooral het werk in de natuur, het geweldige landschap van de golfbanen en het gevoel van vrijheid van het duiken. Henrik heeft nog veel te doen voor het einde van het seizoen. Vakantie, dat is wat je daarna krijgt. In de hoop dat het ook dit jaar mogelijk zal zijn om, ondanks de Corona-tijden, naar de warmte te reizen...

Lakeballs kopen


Schrijf u in op de nieuwsbrief en mis geen enkele aanbieding!