Over onze golfballen


Waar komen gebruikte golfballen terecht?


In Nederland worden naar schatting 5 miljoen rondes golf per jaar gespeeld. Tijdens een rondje golf gaat niet altijd alles volgens plan en belanden er toch als snel één of meerdere golfballen in een waterhindernis. Maar wat gebeurt er met al die verloren ballen? Bij Out of Bounds redden we elk jaar zo'n 2-3 miljoen gebruikte golfballen uit de waterhindernissen van onze partner golfclubs en stellen die ter beschikking als een voordeliger, milieubewust alternatief.

Samen voor meer duurzaamheid


Het duurt tot 1000 jaar voor een golfbal volledig gecomposteerd is in water. De giftige chemicaliën die uit de golfbal ontsnappen, veroorzaken ernstige schade aan flora en fauna. Dankzij onze ervaren golfbalduikers en efficiënte recyclingprocessen, kunnen wij uw verloren golfbal terug in uw golftas krijgen. Wanneer u kiest voor gebruikte golfballen van Out of Bounds, helpt u ons golf duurzamer te maken en levert u een beslissende bijdrage aan de bescherming van het milieu! Wilt u ons steunen?

Video: golfbalduikers aan het werk

De weg terug naar de golftas

Stap 1

Duiken naar golfballen

Elke golfer heeft wel eens pech en slaat de bal in een waterhindernis. Maar waarom zou het leven van een golfbal van hoge kwaliteit zo moeten eindigen? De meeste van deze ballen zijn nog speelbaar, vele zelfs nog zo goed als nieuw!

Bij Out of Bounds duiken we regelmatig in de wateren van onze ongeveer 100 partner golfbanen. Door regelmatig te duiken worden de golfballen zo kort mogelijk blootgesteld aan water, wat een perfecte lakeballs-kwaliteit garandeert. De vergoeding die wij hiervoor aan de golfbanen betalen, wordt meestal gebruikt om juniorprojecten te financieren.

Stap 2

Wassen en sorteren

Daarna onderwerpen wij alle golfballen aan een grondige reiniging in onze wasserette. Dankzij uiterst doeltreffende en milieuvriendelijke reinigingsprocessen wordt al het vuil verwijderd en krijgen de gebruikte ballen hun oude glans terug.

Nadat wij zwaar beschadigde golfballen hebben uitgesorteerd, worden alle lakeballs zorgvuldig met de hand gesorteerd op merk en model, maar vaak ook op productiejaar. De ballen ondergaan vervolgens een grondige kwaliteitscontrole en worden gesorteerd volgens ons classificatiesysteem.

Stap 3

Kwaliteitscontrole en sortering

Ons ervaren personeel inspecteert elke golfbal zorgvuldig met de hand en sorteert ze in verschillende kwaliteitsklassen op basis van de staat van de bal. Tegen de tijd dat de golfbal de winkel verlaat, is hij door ons gesorteerd en meermaals gecontroleerd, waardoor wij een uitzonderlijk hoge kwaliteit kunnen garanderen.

Verderop vindt u voorbeeldfoto's van de verschillende klassen! Als u niet tevreden bent over de kwaliteit van uw golfballen, staat onze klantenservice altijd voor u klaar.

Welke golfbal past bij u?

Leer meer over de verschillen tussen de individuele golfbalmodellen en gebruik onze golfbal-fitting tool om de juiste golfbal voor uw spel te vinden!

Naar de golfbal-fitting tool

Onze 4 kwaliteitsklassen

Bent u op zoek naar onberispelijke golfballen, of mag deze lichte gebruikssporen bevatten? Vind een kwaliteitsklasse die aan uw eisen voldoet!

Klasse A


Indien u de voorkeur geeft aan nieuwe golfballen en waarde hecht aan een onberispelijke conditie, dan zijn golfballen van onze klasse A de voor de hand liggende keuze voor u. Overtuig uzelf van eersteklas lakeballs-kwaliteit met een conditie die bijna niet te onderscheiden is van nieuwe golfballen! Klasse A golfballen glanzen als nieuw en voldoen aan de hoogste verwachtingen. Reclamelogo's of minimale markeringen kunnen voorkomen.

Klasse B


Kleine oneffenheden en fijne gebruikssporen kenmerken de lakeballs in onze klasse B. Golfballen van deze kwaliteitsklasse overtuigen nog steeds door een uitstekende conditie en een geweldige glans! De eigenschappen blijven volledig intact ondanks minimale krassen op het oppervlak, dus u hoeft zich geen zorgen te maken over uw prestaties. Reclamelogo's, markeringen en kleurvariaties kunnen voorkomen in de B-klasse.

Klasse C


Gebruikte golfballen in deze kwaliteitsklasse bieden een ongeëvenaarde waarde voor uw geld. Als u kunt leven met krassen, vlekken en kleurafwijkingen, moet u kiezen voor de voordelige golfballen van klasse C! Zonder noemenswaardige prestaties op te offeren, is deze kwaliteitsklasse vooral populair bij beginners en gelegenheidsgolfers.

Klasse D


Voordeligere lakeballs zijn lastig te vinden! Klasse D golfballen zijn ideaal voor trainingsdoeleinden voor beginners, die hun ballen nog vaak kwijtraken. Deuken, vlekken, krassen en blaasjes zijn kenmerkend voor ballen van onze klasse D. Alle golfballen zijn natuurlijk schoon.

De ervaringen van onze klanten


H V D Berg
stjärnor
Correct afgehandeld.
12 oktober
Henk van Rijnsoever
stjärnor
Mijn zwager had de order geplaatst en alles werd volgens afspraak afgeleverd goed verpakt en prima kwaliteit. Puim voor jullie, Gr , Henk
11 oktober
Leopold van Diest
stjärnor
Goed product en jammer van de lange levertijd.
5 oktober
Dhr
stjärnor
Snelle bezorging, de ballen zelfs in c klasse goede kwaliteit.
4 oktober
MDD
stjärnor
Snelle en correcte levering. De 2de hands golfballen voldoen aan onze verwachtingen.
2 oktober
Gé Gordijn
stjärnor
Ik vond de kwaliteit van de geleverde golfballen klasse A erg goed. Ze zijn vrijwel niet van nieuw te onderscheiden en de kartonnen milieu bewuste kartonnen verpakking spreekt mij ook aan. Ga zeker vaker bestellen.
1 oktober
Aan alle golfballen