Over de ballen: uit het water in de handel


In Nederland worden ongeveer 5.000.000 ronden golf per jaar gespeeld. Gemiddeld verliezen we ongeveer 3-4 golfballen per ronde. In totaal is dit een aanzienlijk aantal per jaar! De ballen belanden deels in de bossages, maar het grootste deel belandt in de waterhindernissen rondom de holes. De natuurlijke afbraak van zo’n bal duurt tussen de 100 en 1000 jaar. Een lange tijd, waarin giftige chemicaliën worden afgegeven aan de natuur. Als onze golfbalduikers daar niets aan doen, zouden deze wateren vroeg of laat volledig uitsterven. Om de flora en fauna van onze golfbanen te behouden, duiken we de golfballen op en brengen ze terug in de golftas van onze klanten - tegen eerlijke prijzen.

Duiken naar ballen

1

Duiken naar ballen

Het overkomt elke golfer weleens, de geslagen bal belandt in een waterhindernis. Waarom zou er daardoor een einde komen aan het leven van een hoogwaardige golfbal? Regelmatig duiken onze golfbalduikers in het water van een van onze 100 partner golfbanen. Door regelmatig te duiken, garanderen wij dat de kwaliteit van de golfballen behouden blijft. Daarbij ontvangen de golfbanen een vergoeding, waarmee vervolgens met name jeugdprojecten worden gefinancierd. Op deze manier leveren we ook onze bijdrage aan sociale duurzaamheid en ondersteunen we de golfsport onder jongeren!

Lees meer over ons bedrijf »
2

Wassen en sorteren

Nadat de ballen van de golfbanen zijn gekocht, worden ze naar de wasserette gebracht. Daar worden ze onmiddellijk van hun viezigheid bevrijd. Als alle ballen schoon zijn, worden ze grof gesorteerd. Veel ballen moeten (helaas) worden weggegooid, omdat ze niet meer aan onze kwaliteitsnormen voldoen. De overgebleven ballen worden vervolgens zorgvuldig met de hand gesorteerd op merk en model, maar vaak ook op productiejaar. De ballen ondergaan daarna binnen onze kwaliteitscontrole een sorteerproces volgens ons classificatiesysteem.

3

Kwaliteitscontrole en sortering

Alle ballen worden zorgvuldig met de hand gecontroleerd en vervolgens gesorteerd in onze verschillende klassen. Als de ballen klaar zijn voor de verkoop, zijn ze meerdere malen door ons gesorteerd en gecontroleerd.

Klasse A

Als u op zoek bent naar nieuwe ballen, zal deze klasse aan uw wensen voldoen. Ballen van onze Klasse A zijn in principe als nieuw en in eersteklas staat! Onder de gerecyclede golfballen is onze Klasse A de beste op de markt. Elke golfbal is zorgvuldig gecontroleerd, zodat de kwaliteit altijd op-en-top is en de bal bijna glanst als nieuw. Het kan voorkomen dat enkele ballen een promotioneel logo of een lichte markering van een stift bevatten. Dit heeft echter geen effect op de kwaliteitvan de bal. Overtuig uzelf met behulp van onze voorbeeldfoto’s!

Klasse B

Kleine onvolkomenheden zijn kenmerken van onze Klasse B ballen. Maar de kwaliteit is nog steeds uitstekend! Hoewel er gebruikssporen zichtbaar kunnen zijn, kan deze bal nog steeds wat een feilloze bal kan. Als u kunt leven met mogelijke reclamelogo’s en inscripties op uw golfballen, maar toch waarde hecht aan perfecte kwaliteit, dan zijn onze Klasse B golfballen de juiste keuze voor u! Overtuig uzelf met behulp van onze voorbeeldfoto’s!

Klasse C

Een zeer betaalbare klasse. Ballen uit onze Klasse C zijn geschikt voor degenen die niet zo kieskeurig zijn voor wat betreft het uiterlijk van hun golfballen. Hoewel onze Klasse C ballen krassen, markeringen of kleurafwijkingen kunnen bevatten, functioneren deze ballen nog steeds goed in uw trainingstas. Overtuig uzelf met behulp van onze voorbeeldfoto’s!

Klasse D

Goedkopere ballen zijn lastig te vinden. Een geschikte bal voor de beginnende golfer, die de bal nog vaak “out of bounds” slaat tijdens het oefenen. Deuken, vlekken, krassen en blaasjes zijn kenmerkend voor onze Klasse D ballen.

Klasse N

Nieuwe en ongebruikte ballen.